Amaránt Mag - Amaranth Seeds

Amaránt mag - Amaranth Seeds
x 2

Leírás

Jelentős a fehérje és a zsírtartalma.

Jelentős a keményítő és ballasztanyag tartalma, ezért jó energiaforrás.

Asványi anyagai közül kálium-, kálcium (kétszer annyi, mint a tejben)-, foszfor-, magnézium (háromszor annyi, mint a búzában)-, cink- és vastartalma (több, mint kétszerese a spenótnak) kiemelkedő.

Jelentős mennyiségű az E vitamin és többféle B vitamin tartalma, valamint C vitamint is tartalmaz.

Olajtartalma 8-10 %, nagyobb részt telítetlen linol- és linolénsav, sztearinsav tartalma pedig közel 20 %.

Rendszeres fogyasztása hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében, emellett fehérje-, aminosav-, vastartalma révén a vegetáriánusok étrendjének alapvető kiegészítője lehet, segítségével ezen tápanyagok hiánya is hatékonyabban megelőzhető.

Élelmirost-tartalma révén a székrekedés megelőzésében, kezelésében is hatásos. A többi álgabonához hasonlóan nem tartalmaz gliadint, a lisztérzékenyek étrendjébe is betervezhető többféle formában.

Levele, fiatal hajtásai a spenóthoz hasonlóan használhatóak fel krémlevesnek, főzeléknek.

Sós és édes ételekben is felhasználható a beérett mag, semleges íze miatt. Köretnek, kásának, lisztté őrölve sütemények, kenyérfélék dúsítására is használható. Panírozásra is alkalmas. A mag hő hatására kipattog, mint a kukorica, így közvetlenül is fogyasztható. Nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!