Lenmag Barna - étkezési minőségű

Lenmag Barna - étkezési minőségű
x 1
100 g száraz lenmag beltartalmi értékei:
100 g száraz lenmag beltartalmi értékei:
Energia
534 kcal
Fehérje
18.3 g
Zsír
42.2 g
-Telített
3.7 g
-Egyszeresen telítettlen
7.5 g
-Többszörösen telítettlen
28.7 g
Szénhidrát
1.6 g
-Cukor
1.6 g
Rost
27.3 g
Nátrium
30 mg
Koleszterin
0 mg
Glikémiás Index
35
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
Mennyiség / NRV%
A-vitamin
0 IU / 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
1.644 mg / 149 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.161 mg / 11.5 %
B3-vitamin (Niacin)
3.08 mg / 19.3 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
0.985 mg / 16.4 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.473 mg / 33.8 %
B8-vitamin (Kolin)
78.7 mg / 18.5 %
B9-vitamin (Folsav)
87 µg / 43.5 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg / 0 %
C-vitamin
0.6 mg / 0.8 %
Cink
4.34 mg / 43.4 %
D-vitamin
0 µg / 0 %
E-vitamin
0.31 mg / 2.6 %
Foszfor
642 mg / 91.7 %
K-vitamin
4.3 µg / 5.7 %
Kalcium
255 mg / 31.9 %
Kálium
813 mg / 40.6 %
Likopin
0 µg / 0 %
Lutein+Zeaxantin
651 µg / 6.5 %
Magnézium
392 mg / 105 %
Mangán
2.482 mg / 124 %
Nátrium
30 mg / 1.5 %
Réz
1.22 mg / 122 %
Szelén
25.4 µg / 46.2 %
Vas
5.73 mg / 40.9 %
NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A magok tojás alakúak, laposak, fényes barna színűek, 5–6 mm hosszúak, az egyik végükön hegyesek. A lenmag nyálkaanyagot, zsíros olajat, fehérjét, cianogén glikozid keveréket tartalmaz. A lenmag 35% zsiradékot tartalmaz, aminek 72%-a esszenciális, a szervezet számára nélkülözhetetlen. Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban.

A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek elengedhetetlenek a szív normális működéséhez, de a csontok egészségéért, a vérnyomás kordában tartásáért is felelősek. Dús vitaminforrás – rengeteg benne a B-komplex családba tartozó vitamin, az ásványi anyag és a nyomelem – úgy a vegetáriánusok számára, mint a lisztérzékenyeknek, ugyanis mindkettejük étrendjébe tökéletesen beleillik. Magas rosttartalmuk által a lenmagok segítik az emésztést, hozzájárulnak a méreganyagok kiszűréséhez a szervezetből, és orvosolják a székrekedést.

Egy másik nyomós ok a lenmag fogyasztására, hogy visszaszorítja a vérben lévő koleszterin értékét. A magok hatása ugyanis megegyezik a gyógyszerekével, amelyeket a magas koleszterinszinttel rendelkező betegeknek írnak elő az orvosok.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!