Tigrismogyoró
Tigrismogyoró
x 1

Leírás

Ponty és amúr horgászok számára elsősorban.

Etetésre és csalizásra egyaránt használható. Nagyon nagy tápértékekkel és magas cukortartalommal bíró édes csemege a halak részére.

A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm.

Áztassuk be a tigrismogyorót annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Képes saját súlyának 40%-át felszívni. Hagyjuk 1-2-3 napot ázni vízben.

Főzéskor pótoljuk a felszívódott víz mennyiséget és adjunk hozzá egy kevés cukrot, hogy még édesebb legyen.

A főzés befejeztével hagyjuk saját levében kihűlni, ne adjunk hozzá folyadékot. Ízesíthetjük mindenféle aromával, viszont a legegyszerűbb és leghatásosabb tapasztalatok alapján a fokhagyma és az erős paprika / Erős Pista. Mindkét természetes adalék jól működik.

A pontyoknak rögtön ízlik, és íze miatt folyamatosan keresik a vízben és eszik.

Miután kihűlt a főzet, lehetőleg hermetikusan zárjuk le. Ezzel nagymértékben meg tudjuk növelni eltarthatóságát.

A törpeharcsák nem veszik fel a fokhagymával vagy az erős paprikával / Erős Pistával ízesített tigrismogyoró csalit!!! A törpeharcsás vizeken ez a legjobb megoldások egyike a csalizásra.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!