Jelentős az antioxidáns tartalma. Hatékony a légszennyezés, füst és a fény hatására keletkező szabadgyökök elpusztításában.
Sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, ezáltal csökkenti a savasodást és eltávolítja a szervezetben található méreganyagokat. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat és B complex vitaminokat, így nagyon jó a vérszegénység ellen.
A mazsolában található katekin nevű antioxidáns védelmet nyújt a szabadgyökök ellen. Gyulladásgátló antioxidánst is tartalmaz, melynek antibakteriális tulajdonsága van.
A-vitamint, béta-karotint és A-karotenoidot is tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a szemre.
Oleanol savat tartalmaz, amely védi a fogakat a fogszuvasodástól.
Gazdag früktózban és glükózban, ezáltal nem csak energiával lát el, hanem a hízásban is segít.
Nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, ami a csontokért felel,illetve véd a köszvénytől és az ízületi gyulladástól.
A mazsola fogyasztása jótékony hatással van a hajra és a bőrre is.