Leírás
A por alakú (porlasztva szárított) sörélesztő a sörgyártás melléktermékeként keletkezik. Az erjesztéshez használt Saccharomyces Cerevisae élesztőt, illetve a képződött biomasszát a gyártási folyamat lezárultával szárítják és porítják. Így egy inaktív (tehát erjedést már nem generáló), de tápanyagokban igen gazdag termék képződik.
Aminosavakban gazdag, komplett B-vitamin sorral rendelkező alapanyag ez, jellegzetesen kellemes illattal. Egyéb alapanyagokhoz nagyjából 5% körül szokás adagolni, jó kötőanyag.
Ajánlott bojlimixekhez vagy etetőanyagokhoz. Kb 10 % kell belőle.
Közel 50%-ban (40-44 %) tartalmaz természetes fehérjét, és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális aminosavak.
Nagyon gazdag nukleinsavakban, ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását.
Számos nyomelemet is tartalmaz, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént.
Emésztést könnyítő hatásának köszönhetően a halak nem telítődnek el.
Kiváló adalékanyag profi csali gyártásához.