Szudánifű Mag - Akklimat Fajta

Aklimat
Ez a termék jelenleg nem aktív, így az oldal elavult információkat tartalmazhat!
Szudánifű Mag - Akklimat Fajta
szudáni fümag

Leírás

A szudáni fűmag vetőmag szükséglete 19 kg /ha

Jól előkészített vetőágyat és vetés utáni tömörítést igényel.

A szudánifű kismértékben elviseli a szárazságot, de a többi cirokhoz hasonlóan érzékeny a hidegre. A nagyon korai fajtákat kivéve megmarad olyan területeken is, ahol a tenyészév a többi ciroktípus számára túl rövid.

A szudánifű termesztése hasonló a többi cirokéhoz. Vetését a talaj felmelegedése után kell kezdeni, általában a kukorica vetése után két nappal. Legeltetésre vagy szénaként történő felhasználásra a szudánifüvet gyakran kis sortávolságra vetik, de a délnyugati félszáraz területeken minden felhasználási célra sorba vetést alkalmaznak.

A szudánifüvet gyakran az első bugák megjelenésekor vágják le szénának, ilyenkor nagyobb az emészthetősége. Általában két növedék is betakarítható, bár kedvező feltételek mellett három vagy akár négy is betakarítható lenne. Általában az első betakarítás hozama takarmányként, a másodiké pedig vetőmagként kerül hasznosításra. A vetőmagnak termesztett cirkot általában rendrakógéppel takarítják be. A betakarítás legkedvezőbb ideje, amikor a magok nagy része érettnek tűnik és a mag még nem pereg. Szalmája a gyepszénával egyenlő értékű.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!