Tavaszi Bükköny Vetőmag

Tavaszi Bükköny Vetőmag
x 1

Leírás

Vetőmagszükséglete: 60 kg/ha, míg a támasztónövényé 90 kg/ha.

A bükköny magkötése gyengébb, viszont a talajra nem igényes, mert élelmes növény. Leginkább rozzsal vagy búzával vetik, és ősszel, április környékén már kaszálható. Hektáronként 20-25 tonna zöldtömegre, 3-600 kg magra számíthatunk. A pannon bükkönyt búzával vetik, és kifejezetten igényes a termőhelyére, cserébe több, jobb takarmányt ad.

Igénytelen, extenzív viszonyok között is biztos magtermő növény.

Magtermése a támasznövénytől független. Előveteménye elsősorban őszi kalászos legyen, annak ellenére, hogy a bükköny támasznövénye is kalászos. Kora ősszel vagy nyár végén betakarított növény ne legyen előveteménye. Hüvelyeseket és évelő pillangósokat 2 éven belül nem követhet.

Előveteménye elsősorban őszi kalászos legyen, annak ellenére, hogy a bükköny támasznövénye is kalászos. Kora ősszel vagy nyár végén betakarított növény ne legyen előveteménye. Hüvelyeseket és évelő pillangósokat 2 éven belül nem követhet.

A  bükkönyt szeptember elején kell vetni. A vetőmagszükséglet 150-180 kg/ha, amelyből 60-65% legyen a rozs és 35-40% a bükköny.

Őszi árpás bükköny vetési ideje szeptember közepe-vége. A vetőmagszükséglet 150-160 kg/ha, amelyből az őszi árpa 60-70%, a bükköny 30-40%.

Az őszi búzás bükköny vetésideje szeptember vége, október eleje-közepe. Vetőmagszükséglet 180-220 kg/ha, melyből 60-65% az őszi búza és 35-40% a bükköny.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!