Leírás
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia: | 3659 KJ/ 890 Kcal | ||||
Zsír: | 98,9g | ||||
Telített zsírsav: | 16,3g | ||||
Egyszersen telítetlen: | 36g | ||||
Ebből olajsav: | 36g | ||||
Többszörösen telítetlen: | 46,6g | ||||
Szénhidrát: | 0g | | | | |
Fehérje: | 0g | | | | |
Só: | 0g | | | | |
Amellett, hogy a tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakban - omega-3 zsírsavakban is -, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is rendkívül gazdag forrása, nagy mennyiségben található benne kalcium, kálium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E-vitamin.
A tökmagolaj rendszeres fogyasztása a szervezet egészére jótékony hatással van, többek között kiegyensúlyozza a koleszterinszintet, javítja a keringést, csökkenti az érelmeszesedés mértékét, ezáltal pedig mérsékli a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Az agyi keringés szempontjából sem elhanyagolhatóak jótékony tulajdonságai, javítja a memóriát és a szellemi teljesítményt, az immunrendszer mellett továbbá az idegrendszert is erősíti.
Gazdag antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő hatása van, emellett a bőrt is gyógyítja, szépíti, egészségessé teszi - csakúgy, mint a hajat -, és vitalizálja, köszönhetően többek között az E-vitaminnak és a cinknek. A bőr sérüléseit, gyulladását is képes gyorsabban gyógyítani fogyasztása.