Hajdina - vetőmag /pohánka

Hajdina - vetőmag /pohánka
hajdinanincs készleten123

Leírás

Vetőmagszükséglete: 45-70 kg/ha.

Éghajlatigénye: Vízigényes, melegkedvelő, gyors fejlődésű növény. Rövid tenyészideje alatt egyenletes meleget igényel. A szárazságot nem tűri, különösen virágzáskor. A másodvetés a korai őszi fagyra érzékeny.

Talajigény: A középkötött és lazább talajok növénye. Kötött, rossz vízgazdálkodású talajokba, továbbá a gyengén humuszos laza és futóhomokba nem való. Savanyú kémhatású talajokon is termeszthető.

Igénytelen növény, mégis alkalmazkodóképessége csak közepes.

Másodvetésű növény. Előveteményre nem igényes. Őszi árpa vagy korai búza után vethető vagy május végén, június elején lekerülő takarmány keverékek és repce után. Kipusztult, elemi káros növény után is termeszthető, ha a talaj nem tartalmaz szermaradványt. Utána ősszel búza, tavasszal bármilyen növény következhet.

Téli takarónövény kövesse a vetésforgóban, nem csupán a szerves anyag pótlása, hanem az erózió mérséklése miatt is. Korán lekerülő elővetemények (rendszerint kalászos gabonák, esetleg repce, zöldborsó, takarmánykeverékek stb.) után másodnövényként termesztjük. Belvizes, későn művelhető területeket is hasznosíthatunk vele.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!