Leírás
A sárga lenmagliszt omega-3 zsírsav tartalma valamivel kevesebb, mint a barna lenmagliszté, de ízben sokkal jellegzetesebb.
A sárga lenmagliszt magból készül.
A lenmagliszt gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben található benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm stb.
Rendszeres fogyasztása segíti a gyulladásos folyamatok, egyes allergiák, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a vérrögképződés és a bélbetegségek megelőzését.
Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele, valamint megelőzhető az aranyér kialakulása. Számos bélrendszeri problémát kiküszöbölhetünk és betegséget gyógyíthatunk lenmagliszt rendszeres fogyasztásával.
SZEZÁMMAGŐRLEMÉNNYEL 1:1 arányban keverve segítheti a fogazat védelmét, a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, foszfortartalma révén az idegrendszer védelmét is szolgálhatja.
Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes.
Mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni, nagyszerűen sűríthetünk vele. Ez a tulajdonsága kiváló segítségére lehet, ha kedvenc mártásait, főzelékeit szeretné elkészíteni.