Lenmag Sárga - étkezési

Lenmag Sárga - étkezési
sárga lenmag
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
MennyiségNRV%
A-vitamin
0 IU 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
1.644 mg 149 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.161 mg 11.5 %
B3-vitamin (Niacin)
3.08 mg 19.3 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
0.985 mg 16.4 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.473 mg 33.8 %
B8-vitamin (Kolin)
78.7 mg 18.5 %
B9-vitamin (Folsav)
87 µg 43.5 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg 0 %
C-vitamin
0.6 mg 0.8 %
Cink
4.34 mg 43.4 %
D-vitamin
0 µg 0 %
E-vitamin
0.31 mg 2.6 %
Foszfor
642 mg 91.7 %
K-vitamin
4.3 µg 5.7 %
Kalcium
255 mg 31.9 %
Kálium
813 mg 40.6 %
Likopin
0 µg 0 %
Lutein+Zeaxantin
651 µg 6.5 %
Magnézium
392 mg 105 %
Mangán
2.482 mg 124 %
Nátrium
30 mg 1.5 %
Réz
1.22 mg 122 %
Szelén
25.4 µg 46.2 %
Vas
5.73 mg 40.9 %
NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A sárga lenmag gyógyszeripari alapanyagként is használatos.

A sárga lenmag magasabb Omega zsírsav tartalommal rendelkezik, mint a barna lenmag, és több poifenollal. Fokozottabban segíti az emésztést. Az íze lágyabb, selymesebb, mint a barna lenmagé.

A lenmag nyálkaanyagot, zsíros olajat, fehérjét, cianogén glikozid keveréket tartalmaz. A lenmag minimum 35% zsiradékot tartalmaz, aminek 72%-a esszenciális, a szervezet számára nélkülözhetetlen. Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban.

A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek elengedhetetlenek a szív normális működéséhez, de a csontok egészségéért, a vérnyomás kordában tartásáért is felelősek. Dús vitaminforrás – rengeteg benne a B-komplex családba tartozó vitamin, az ásványi anyag és a nyomelem – úgy a vegetáriánusok számára, mint a lisztérzékenyeknek, ugyanis mindkettejük étrendjébe tökéletesen beleillik. Magas rosttartalmuk által a lenmagok segítik az emésztést, hozzájárulnak a méreganyagok kiszűréséhez a szervezetből, és orvosolják a székrekedést.

Egy másik nyomós ok a lenmag fogyasztására, hogy visszaszorítja a vérben lévő koleszterin értékét. A magok hatása ugyanis megegyezik a gyógyszerekével, amelyeket a magas koleszterinszinttel rendelkező betegeknek írnak elő az orvosok.

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása