Leírás
A szőlőmagliszt gazdag A-, C-, és E-vitaminban, szelénben, és nagymértékben található benne a jól ismert Q10 nevű anyagból is. Nagyon jót tesz a bőrnek, a hajnak, és az ereknek is.
A szőlőmagliszt tartalmaz rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, olajat, mikro anyagokat és nyomelemeket. Magas rosttartalmának köszönhetően javítja a bélrendszer működését.
Szőlőmaglisztet adagolhatunk süteményekbe, kenyérbe is, mert a hőtűrő képessége magas, nem veszít értékes anyagaiból.
Ha rendszeresen szeretnénk fogyasztani az őrleményt, keverhetjük joghurtba, kefirbe. A napi adag a javaslatok szerint 1 - 2 teáskanálnyi mennyiség.
A szőlőmagőrlemény bővelkedik a szervezet számára hasznos flavonoidokban, polifenolokban és procianidinekben, amik védenek a szabadgyökök ellen, rugalmassá teszik az érfalakat, valamint csökkentik a rossz LDL koleszterint.
Magas rosttartalmának köszönhetően a vércukorszintet is karbantartja.
A szőlőmagőrleményben található ásványi anyagok és vitaminok a látást is javítják, valamint megakadályozzák a szürkehályog kialakulását.
Úgy védi a szívet, hogy csökkenti a magas vérnyomást.
Hatásosak visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben.
Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük velük, mert gátolják a hisztamin termelődését.