Bab - Pinto tarkabab

Bab - Pinto tarkabab
tarkabab
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
Mennyiség / NRV%
A-vitamin
0 IU / 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
0.653 mg / 59.4 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.237 mg / 16.9 %
B3-vitamin (Niacin)
1.955 mg / 12.2 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
1.098 mg / 18.3 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.447 mg / 31.9 %
B8-vitamin (Kolin)
0 mg / 0 %
B9-vitamin (Folsav)
482 µg / 241 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg / 0 %
C-vitamin
5.3 mg / 6.6 %
Cink
2.31 mg / 23.1 %
D-vitamin
0 µg / 0 %
E-vitamin
0.22 mg / 1.8 %
Foszfor
447 mg / 63.9 %
K-vitamin
6 µg / 8.0 %
Kalcium
175 mg / 21.9 %
Kálium
1387 mg / 69.3 %
Likopin
0 µg / 0 %
Lutein+Zeaxantin
0 µg / 0 %
Magnézium
189 mg / 50.4 %
Mangán
1.423 mg / 71.2 %
Nátrium
14 mg / 0.7 %
Réz
0.837 mg / 83.7 %
Szelén
12.9 µg / 23.5 %
Vas
5.47 mg / 39.1 %
*NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A pinto bab gazdag antioxidáns hatású polifenolokban, melyek hozzájárulnak több daganatfajta megelőzéséhez is. Kempferol nevű antioxidáns összetevője gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Kitűnő forrása a B9-vitaminként is ismert folsavnak, ami szükséges az aminosavak anyagcseréjéhez, a fehérvérsejtek- és vörösvértestek képzéséhez, a gyomor-bélrendszer,- és a szájnyálkahártya épségéhez.

Zsírt alig tartalmaz. Zsírszegény diétában kiválóan megállja a helyét, valamint vegetáriánusok számára is nagyszerű választás.

A szervezetünk és immunrendszerünk egészséges működését biztosító vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik, tartalmaz kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, C-vitamint, valamint a B-vitamin család számos tagját. Káliumban gazdag, mely ásványi anyagot szervezetünk napi szinten igényli. Szerepe széleskörű: segíti a sejtek tápanyagfelvételét és energiaellátását, szerepe van a folyadékháztartásban, szükséges az izommunkához és a szívműködéshez.

Biológiailag aktív anyagainak köszönhetően nemcsak energiát szolgáltatnak szervezetünk számára, hanem számos egészségvédő tulajdonsággal is rendelkeznek. Fogyni vágyók, cukorbetegek, inzulinrezisztenciával rendelkezők étrendjébe is beilleszthető.

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása