Ásványi anyagokat is ad a szervezetnek, segítségével rezet, káliumot, kalciumot, mangánt, magnéziumot, cinket, vasat és szelént vihetünk be. A szakirodalom szerint akár napi igényeket kielégítő forrása lehet a B-vitaminnak és a folsavnak.
Nem lehet elmenni magas arginin tartalma mellett sem. Ez az α-aminosav részt vesz az emberi test anyacseréjében, szerepet kap a nitrogén-oxid szint növelésében – gátolja az érfalakra rakódó koleszterinplakkok kialakulását. A rendszeresen fogyasztott pisztácia nagyon hasznos antioxidáns, flavonoid forrás, óvja a test sejtjeit, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. A-vitamin, E-vitamin, sőt az időskori látást megóvó lutein is található benne.
Átalgos tápérték 100g termékben:
Energia | 650Kcal |
Zsír | 33g |
Szénhidrát | 9g |
Fehérje | 3,46g |