Rizs Barna

Előgőzőlt
Előgőzőlt
barna rizsbarnarizs
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
Mennyiség / NRV%
A-vitamin
0 IU / 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
0.413 mg / 37.5 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.043 mg / 3.1 %
B3-vitamin (Niacin)
4.308 mg / 26.9 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
1.493 mg / 24.9 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.509 mg / 36.4 %
B8-vitamin (Kolin)
0 mg / 0 %
B9-vitamin (Folsav)
20 µg / 10.0 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg / 0 %
C-vitamin
0 mg / 0 %
Cink
2.02 mg / 20.2 %
D-vitamin
0 µg / 0 %
E-vitamin
0 mg / 0 %
Foszfor
264 mg / 37.7 %
K-vitamin
0 µg / 0 %
Kalcium
33 mg / 4.1 %
Kálium
268 mg / 13.4 %
Likopin
0 µg / 0 %
Lutein+Zeaxantin
0 µg / 0 %
Magnézium
143 mg / 38.1 %
Mangán
3.743 m / 187 %
Nátrium
4 mg / 0.2 %
Réz
0.277 mg / 27.7 %
Szelén
0 µg / 0 %
Vas
1.8 mg / 12.9 %
NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A barna rizs abban különbözik a fehértől, hogy teljes értékű, nem finomított változat. A rizsszem egészét tartalmazza, nemcsak annak magját – hanem benne van a korpa és a csíra is a szemben. Ez a fehér rizsből már hiányzik.

Kiváló mangánforrás - a mangán megőrizni csontjaink ellenállóképességét és egészségét, hozzájárul a koleszterin és a zsírsavak szintetizálásához, valamint kiegyensúlyozza az inzulintermelést is.

Gazdag szelénben - a szelén igen fontos szerepet játszik sejtjeink védelmében a szabadgyökök támadásai ellen.

Tartalmaz magnéziumot - ami elengedhetetlen a megfelelő vérkeringéshez, illetve az egészséges izmokhoz és csontokhoz.

Rostban gazdag - a rostok pedig elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz. Ha nem fogyasztunk elegendő rostot, emésztési problémáink lehetnek (pl. bélrenyheség, szorulás). Már egyetlen csészényi barna rozs fedezi a napi rostszükségletünk 14%-át.

Bizonyítottan csökkenti az LDL koleszterinszintet.

Gyorsan teltségérzetet okoz - ezért kiváló eleme lehet a testsúlycsökkentő diétáknak.

Főzése:

Lényegében ugyanúgy kell elkészíteni, mint a fehér rizst, ám mivel a barna rizsszemek keményebbek, ezért érdemes főzés előtt 25-30 percre hideg vízbe áztatni. Így az egyébként 30-40 perc főzési időt 5-10 perccel csökkenthetjük.

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása