Zabpehely

Zabpehely
x 1
100 g száraz zabpehely beltartalmi értékei:
100 g száraz zabpehely beltartalmi értékei:
Energia
389 kcal
Fehérje
16.8 g
Zsír
6.9 g
-Telített
1.2 g
-Egyszeresen telítettlen
2.1 g
-Többszörösen telítettlen
2.5 g
Szénhidrát
55.6 g
-Cukor
0 g
Rost
10.6 g
Nátrium
2 mg
Koleszterin
0 mg
Glikémiás Index
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
Mennyiség / NRV%
A-vitamin
0 IU / 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
0.763 mg / 69.4 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.139 mg / 9.9 %
B3-vitamin (Niacin)
0.961 mg / 6.0 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
1.349 mg / 22.5 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.119 mg / 8.5 %
B8-vitamin (Kolin)
0 mg / 0 %
B9-vitamin (Folsav)
56 µg / 28.0 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg / 0 %
C-vitamin
0 mg / 0 %
Cink
3.97 mg / 39.7 %
D-vitamin
0 µg / 0 %
E-vitamin
0 mg / 0 %
Foszfor
523 mg / 74.7 %
K-vitamin
0 µg / 0 %
Kalcium
54 mg / 6.8 %
Kálium
429 mg / 21.4 %
Likopin
0 µg / 0 %
Lutein+Zeaxantin
0 µg / 0 %
Magnézium
177 mg / 47.2 %
Mangán
4.916 mg / 246 %
Nátrium
2 mg / 0.1 %
Réz
0.626 mg / 62.6 %
Szelén
0 µg / 0 %
Vas
4.72 mg / 33.7 %
NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A zabpehely nagyon egészséges táplálék: rostokat, vitaminokat, antioxidánsokat valamint ásványi anyagokat is tartalmaz, gazdag szénhidrát forrás.

Csökkenti a koleszterinszintet, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Mivel az oldható rostok lassítják a glukóz véráramba jutását, cukorbetegeknek is ajánlott fogyasztani, hiszen segít stabilizálni a vércukorszintet. Alacsony a glikémiás indexe. Csökkenti a kettes típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.

Nagy mennyiségű B1, B2, B3, B6 és K-vitamint is tartalmaz. Kiváló forrása az E-vitaminnak, emellett gazdag cink, vas, szelén, magnézium, kalcium, réz és mangánforrás.

A benne található kálium megköti a felesleges vizet.

Magas rosttartalma révén serkenti az anyagcserét, így megszabadítja a szervezetet elnehezítő salakanyagoktól. Lúgosító táplálékként segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt, továbbá gyulladásgátló, nyugtató hatással is bír a bélrendszerre.

Növényi viszonylatban mérve sok fehérjét is tartalmaz. A benne található rostok és egyéb tápanyagok csökkentik a rák kockázatát is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!