Hántolt Zab

Hántolt Zab
x 1
100 g száraz zab beltartalmi értékei:
100 g száraz zab beltartalmi értékei:
Energia
389 kcal
Fehérje
16.8 g
Zsír
6.9 g
-Telített
1.2 g
-Egyszeresen telítettlen
2.1 g
-Többszörösen telítettlen
2.5 g
Szénhidrát
55.6 g
-Cukor
0 g
Rost
10.6 g
Nátrium
2 mg
Koleszterin
0 mg
Glikémiás Index
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
Mennyiség / NRV%
A-vitamin
0 IU / 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
0.763 mg / 69.4 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.139 mg / 9.9 %
B3-vitamin (Niacin)
0.961 mg / 6.0 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
1.349 mg / 22.5 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.119 mg / 8.5 %
B8-vitamin (Kolin)
0 mg / 0 %
B9-vitamin (Folsav)
56 µg / 28.0 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg / 0 %
C-vitamin
0 mg / 0 %
Cink
3.97 mg / 39.7 %
D-vitamin
0 µg / 0 %
E-vitamin
0 mg / 0 %
Foszfor
523 mg / 74.7 %
K-vitamin
0 µg / 0 %
Kalcium
54 mg / 6.8 %
Kálium
429 mg / 21.4 %
Likopin
0 µg / 0 %
Lutein+Zeaxantin
0 µg / 0 %
Magnézium
177 mg / 47.2 %
Mangán
4.916 mg / 246 %
Nátrium
2 mg / 0.1 %
Réz
0.626 mg / 62.6 %
Szelén
0 µg / 0 %
Vas
4.72 mg / 33.7 %
NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A zab segít mindig frissnek és egészségesnek lenni.

  • A zab gazdag kalcium forrás, jó hatással van a csontok és a fogak állapotára.
  • A zab tartalmaz inozitolt, amely segít a vér koleszterin szintjének csökkentésében, és megakadályozza az érfalon való koleszterin lerakódást.
  • Könnyen emészthető, rostanyaga segíti az emésztőrendszer munkáját.
  • Ideális a gyomor nyálkahártya gyulladás (gastritis) megelőzésére.
  • A zab alacsony glikémiás indexe lehetővé teszi fogyasztását a cukorbetegeknek is.
  • Alacsony zsírtartalma segít stabilizálni a vércukor szintet.
  • Természetes antidepresszáns, segít a stresszes életmód, és depresszió esetén.
  • A zab segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.
  • Segít a súlycsökkentésben, és kontrollálni a testsúlyunkat.
  • Gyorsítja a sejtek regenerálódását.
  • Csökkenti a rákbetegségek kockázatát.
  • A zab nem izgatja a gyomor nyálkahártyáját, és rendszeres hosszantartó fogyasztása  helyreállítja azt.
  • A zab a B vitaminok tárháza.
  • Azt, hogy a zab nagyon hasznos táplálék tudjuk ősidők óta, de azt hogy aktív hatással van a szív és érrendszerre a tudósok csak a múlt század 80-as éveiben bizonyították be.
  • Csökkenti a magas vérnyomás, és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
  • Egyetérthetünk azzal, hogy ha a zabból készült ételeket rendszeresen fogjuk fogyasztani,  akár egy egészségi problémánk állapotában is javulást észlelhetünk.  Például helyreáll a gyomor és bélrendszerünk működése.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!