Leírás
A bulgur nem egy külön növény, hanem a durumbúza egy speciális, tört változata. A búzaszemeket még a teljes érés előtt betakarítják, majd hántolják, óvatosan előpárolják és szárítják. A gabonának majdnem a teljes része megmarad az előállítás során, ezért a kuszkusznál és a tésztaféléknél sokkal egészségesebb, teljes kiőrlésű gabonának számító ételről van szó. Gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 48.
A bulgur folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban és vasban gazdag. Rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva. Székrekedés, enyhe emésztés esetén különösen ajánlott, természetesen bőséges folyadékfogyasztás mellett. Különösen magas az E-vitamin tartalma. A többi gabonához hasonlóan a B1-, B2-, B6-vitaminokat tartalmaz, így támogatja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét, valamint az idegrendszer megfelelő működésében is hasznos táplálék.
Vitaminjai és ásványi anyagai, fitonutriensei gyulladáscsökkentő hatásúak és a szabad gyökök semlegesítésében is szerepet játszanak. A bulgur nagyon finom mindenféle főtt, sült és nyers zöldségekkel, húsokkal. Készíthetünk belőle köretet, piláfot, salátát, vagy akár levesbetétként is fogyaszthatjuk.
Amennyiben csak egyfajta terméket szeretne rendelni, abban az esetben a minimális mennyiség: 4 kg!
Rendelés leadása: https://www.apromagok.hu/rendeles