Kék étkezési mák

Kék étkezési mák
mák2
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
VITAMINTARTALOM, ÁSVÁNYIANYAG-TARTALOM ÉS NYOMELEMEK
Mennyiség / NRV%
A-vitamin
0 IU / 0 %
Alfa-karotin
0 µg
Béta-karotin
0 µg
Béta-kriptoxantin
0 µg
Retinol
0 µg
B1-vitamin (Tiamin)
0.854 mg / 77.6 %
B2-vitamin (Riboflavin)
0.1 mg / 7.1 %
B3-vitamin (Niacin)
0.896 mg / 5.6 %
B5-vitamin (Pantoténsav)
0.324 mg / 5.4 %
B6-vitamin (Piridoxin)
0.247 mg / 17.6 %
B8-vitamin (Kolin)
8.8 mg / 2.1 %
B9-vitamin (Folsav)
82 µg / 41.0 %
B12-vitamin (Kobalamin)
0 µg / 0 %
C-vitamin
1 mg / 1.3 %
Cink
7.9 mg / 79.0 %
D-vitamin
0 µg / 0 %
E-vitamin
1.77 mg / 14.8 %
Foszfor
870 mg / 124 %
K-vitamin
0 µg / 0 %
Kalcium
1438 mg / 180 %
Kálium
719 mg / 35.9 %
Likopin
0 µg / 0 %
Lutein+Zeaxantin
0 µg / 0 %
Magnézium
347 mg / 92.5 %
Mangán
6.707 mg / 335 %
Nátrium
26 mg / 1.3 %
Réz
1.627 mg / 163 %
Szelén
13.5 µg / 24.5 %
Vas
9.76 mg / 69.7 %
NRV% - Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve.

Leírás

A mák erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet is. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban B6 és E vitaminban gazdag. A mák lassítja az öregedési folyamatokat és elõsegíti a magas vérnyomás csökkentését. Normalizálja a vérnyomást és fokozza a szervezet védekezõ mechanizmusát. Idegerősítõ, idegfájdalom csökkentő, nyugtató hatású.

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása